Gratis Offerte
 • 30+ ervaring in rubber (maatwerk) oplossingen
 • Levering uit voorraad mogelijk
 • Hoge kwaliteitsproducten
 • Unieke oplossingen voor rubber vraagstukken
Bel ons
Mail ons

Maatwerk?

Wij kunnen u helpen met uw rubber vraagstuk!

Mogelijkheden

Maatwerk
 • 30+ ervaring in rubber (maatwerk) oplossingen
 • Levering uit voorraad mogelijk
 • Hoge kwaliteitsproducten
 • Unieke oplossingen voor rubber vraagstukken

Celrubber

Celrubber stroken en platen op maat

Heeft u celrubber stroken, platen op maat nodig? FoBan is dé rubberleverancier waar u celrubber of Mosrubber in alle vormen en maten kunt bestellen. Celrubber is een geschuimd materiaal dat uit zowel gesloten cellen als open – of semi-gesloten – cellen kan bestaan. De gesloten celrubbers zijn ondoordringbaar voor vloeistoffen en gas en kenmerken zich door redelijke tot goede mechanische eigenschappen, afhankelijk van de rubbersoort. De bekendste rubbersoorten die voor celrubber worden gebruikt zijn NR, EPDM en CR (Neopreen). Zo is EPDM meer uv- en ozonbestendig en kenmerkt Neopreen zich door een betere oliebestendigheid en vlamdovendheid. Hieronder leest u meer over celrubber producten van FoBan.

Waarvoor celrubber?

Celrubber is een niet-massief rubber product met een celstructuur. Daar waar massief rubber niet “zacht”genoeg is of waar het rubberproduct veel moet kunnen vervormen. Deze cellen kunnen open of gesloten zijn, wat van invloed is op de opname en doordringbaarheid van vloeistoffen. Door de celstructuur laat het materiaal zich makkelijk en meer  vervormen dan massieve rubber en kan het ingedrukt worden tot wel 70%, afhankelijk van de dichtheid van het materiaal. Celrubber kan worden geleverd op plaat of stroken al dan niet voorzien van een zelfklevende laag. Middels stansen of snijden kunnen er bijvoorbeeld pakkingen op maat worden vervaardigd.

Geëxtrudeerde celrubber profielen

Verder kunnen wij ook geëxtrudeerde celrubber profielen leveren. Dit materiaal heeft dan een gesloten huid. Ook is er celrubber leverbaar met een meer open celstructuur en een sponsachtig karakter dat zeer geschikt is als tocht- en windwering, geluiddempende toepassing, afdichting of als verpakkingsmateriaal. Dit wordt ook wel Mosrubber of Moosrubber genoemd. Dit materiaal kent als geëxtrudeerde uitvoering ook toepassingen in de vacuümtechniek. Wij kunnen uw bestellingen celrubber leveren in stroken of platen. En als u dat wenst, kunnen we uw celrubber stansen als flenspakking, vlakke rubber ring en/of in de door u gewenste vormen en afmetingen. Celrubber kunnen we stansen of snijden op CNC-snijmachines. Alle celrubber artikelen zijn verkrijgbaar met en/of zonder enkelzijdig of dubbelzijdig zelfklevende laag. Ook kunnen we alle celrubber producten per order voor u op lengte gesneden aanleveren.

celrubber profielen

Hulp nodig bij uw keuze?

Wil u meer weten over de industriële rubberproducten van FoBan? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Specific Custom Rubber Products

Maatwerk?

Wij kunnen u helpen met uw rubber vraagstuk!

Mogelijkheden

Waarom celrubber artikelen van FoBan?

U kunt bij FoBan rubber artikelen bestellen aan de hand van de oorspronkelijke specificaties. De materiaal- en producteigenschappen zijn getest aan de hand van deze specificaties. Zo garanderen wij de onbetwiste en rotsvaste kwaliteit van elk FoBan rubberproduct. Dus waarom kiest de industrie voor onze maatwerk celrubber artikelen?

 • Meer dan 30 jaar ervaring in rubber (maatwerk) oplossingen
 • Levering uit voorraad mogelijk
 • Voorraadbeheer (op maat) mogelijk
 • Hoogwaardige kwaliteitsproducten
 • Unieke oplossingen voor al uw rubber vraagstukken
 • Geheel vrijblijvende offerte voor uw celrubber artikelen

Neem direct contact op met FoBan

Wilt u meer weten over de celrubber producten van FoBan? Neem dan gerust even contact met ons op. Ons telefoonnummer is 026 388 20 44. U kunt ook een e-mail sturen naar info@foban.com. Ook kunt u het contactformulier op de website invullen.

Celrubber

Informatie aanvragen
Vul uw contactgegevens in. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Ik ga akkoord met de Privacy policy

  Powered by