Gratis Offerte
 • 30+ ervaring in rubber (maatwerk) oplossingen
 • Levering uit voorraad mogelijk
 • Hoge kwaliteitsproducten
 • Unieke oplossingen voor rubber vraagstukken
Bel ons
Mail ons

Maatwerk?

Wij kunnen u helpen met uw rubber vraagstuk!

Mogelijkheden

Maatwerk
 • 30+ ervaring in rubber (maatwerk) oplossingen
 • Levering uit voorraad mogelijk
 • Hoge kwaliteitsproducten
 • Unieke oplossingen voor rubber vraagstukken

Mosrubber | Moosrubber | Sponsrubber

Mosrubber / Moos rubber

Mosrubber of “Moos rubber” is een soort celrubber, maar dan met een open celstructuur.De buitenkant kan in het geval van bijvoorbeeld profielen of vormproducten voorzien zijn van een gesloten zodat het geen water opneemt.
Bij mosrubber producten zonder de gesloten huid, is Mosrubber een soort sponsrubber en kan dan wel vloeistoffen als water opnemen.
Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij Mosrubber plaat die gesneden is uit “Blokmateriaal”

FoBan kan ook Mosrubber leveren in diverse rubbersoorten en compounds zoals bijvoorbeeld  EPDM of Natuurrubber
Mosrubber profielen die middels extrusie vervaardigd zijn worden o.a. gebruikt in “Vacuüm lifting” techniek voor de handling  van zware metaal-of betonplaten of zware metalen pijpen.

Wilt u direct meer weten over wat we bij FoBan voor kunnen betekenen op het leveren van Mosrubber? Neem dan contact met ons op.

Mosrubber | Moosrubber | Sponsrubber

Wat is mosrubber?

Mosrubber of “Moosrubber” is een type celrubber met een voornamelijk open celstructuur en wordt daarom ook wel “sponsrubber” genoemd.

Geëxtrudeerde  Mosrubber profielen en Mosrubber vormproducten hebben een gesloten huid rondom wat het product waterdicht maakt.

Als mosrubber voldoende wordt samengeperst zoals bij afdichtingen vaak het geval is, kan het ondanks de meer open structuur  voor een goede afdichting zorgen

Tijdens het extrusie proces wordt het vervormbare materiaal door een mal geperst. Mosrubber of moosrubber  profielen kunnen op rollen worden geleverd, of op maat ingekort. Ook kunnen er stroken worden gesneden uit plaatmateriaal en desgewenst worden voorzien van een zelfklevende laag.

Mosrubber profiel van natuurrubber heeft relatief goede mechanische eigenschappen en keert terug in zijn oorspronkelijke vorm als het ingedrukt wordt. Mits het profiel de gesloten huid rondom heeft, kan er geen vocht in de open celstructuur van het rubber terechtkomen.

EPDM mosrubber

Mosruuber kan ook worden gemaakt van EPDM.  Deze mosrubber een goede weers-, uv- en ozonbestendigheid. EPDM is leverbaar in diverse profielen. Bijvoorbeeld in ronde of rechthoekige profielen, D-profielen, en P-profielen. Ook levert FoBan EPDM mosrubber profielen op maat, bijvoorbeeld voor waterkering systemen.

Hulp nodig bij uw keuze?

Wilt u meer weten over de industriële rubberproducten van FoBan? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Specific Custom Rubber Products

Maatwerk?

Wij kunnen u helpen met uw rubber vraagstuk!

Mogelijkheden

Siliconen  mosrubber

Siliconen mosrubber kan goed tegen zeer hoge temperaturen tot wel 200-230°C. Het is ook goed bestand tegen weersinvloeden van buitenaf, het is waterdicht en kan goed tegen water en vocht.

Bovendien veroudert het materiaal niet snel. Een aantal siliconen mosrubber soorten is geschikt voor gebruik in de voedselverwerking volgens de FDA “white list”. Daarom wordt dit materiaal veel gebruikt voor afdichtingen van bijvoorbeeld deuren, luiken, ovens en verwarmingsketels waar het in aanraking kan komen met voedselproducten. Mosrubber is ook leverbaar in ronde, halfronde en rechthoekige profielen.

Mosrubber 50x50 10m roll

Meer weten over mosrubber van Foban?

Wilt u meer weten over het kwaliteits mosrubber van Foban? Wilt u een of meerdere producten uittesten of een monster ontvangen? Neem dan contact met ons op via 026 388 20 44. U kunt ook een e-mail sturen naar info@foban.com. Het contactformulier hier op de website invullen is ook een goede mogelijkheid!

Informatie aanvragen
Vul uw contactgegevens in. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Ik ga akkoord met de Privacy policy

  Powered by