Gratis Offerte
 • 30+ ervaring in rubber (maatwerk) oplossingen
 • Levering uit voorraad mogelijk
 • Hoge kwaliteitsproducten
 • Unieke oplossingen voor rubber vraagstukken
Bel ons
Mail ons

Maatwerk?

Wij kunnen u helpen met uw rubber vraagstuk!

Mogelijkheden

Maatwerk
 • 30+ ervaring in rubber (maatwerk) oplossingen
 • Levering uit voorraad mogelijk
 • Hoge kwaliteitsproducten
 • Unieke oplossingen voor rubber vraagstukken

Rubber ringen

Rubber Ringen voor de meest uiteenlopende toepassingen

In de industrie worden rubber ringen in vele soorten en maten toegepast in evenzovele soorten productieprocessen. FoBan levert diverse soorten ringen aan bijvoorbeeld  voedingsmiddelenindustrie zoals de zuivelindustrie en bierbrouwerijen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan melkkoppelingsringen volgens DIN 11851.

Voor S.K.S. leveren wij exclusief hun Sanitaire koppelingsringen met EHEDG keurmerk.

Maar wie andere soorten rubber producten of formaten rubber ringen nodig heeft, kan ze natuurlijk altijd door ons op maat laten maken. Daarvoor hoeft u slechts contact op te nemen door een mailtje te sturen met informatie of het contactformulier op de site in te vullen en we overleggen met u graag over wat u aan rubber producten en rubber ringen kunnen leveren.

De O-ring

Een van de rubber ringen die wij leveren, is de O-ring . Deze ringen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals NBR, CR, EPDM, KFM en siliconen.

O-ringen worden voor veel uiteenlopend afdichtingen gebruikt, meestal statisch maar ook dynamisch.

Meestal worden O-ringen en O-ring snoeren dus gebruikt als afdichting in cilinders of als pakking. Maar er zijn ook andere toepassingen waarbij O-ringen goed van pas komen. De meestgebruikte rubbersoort voor O-ringen en de O-ring snoeren is NBR-rubber, maar ook rubber ringen in EPDM, Viton en siliconenrubber kunnenwij u leveren. Zoekt u afwijkende materialen of afmetingen, neem dan even contact met ons op.

Rubberringen

O-ring NBR

NBR is het meest gebruikte materiaal voor O-ringen wegens de goede mechanische eigenschappen en de bestendigheid tegen smeeroliën en vetten met minerale olie. Deze eigenschappen worden grotendeels bepaald door het acrylonitril-gehalte (ACN tussen 18% en 50%). Een laag ACN-gehalte biedt een grote flexibiliteit bij koudetemperaturen, maar beperkte bestendigheid tegen oliën en motorbrandstoffen. Als het ACN-gehalte groter wordt, neemt de flexibiliteit bij koudetemperatuur af, maar biedt het wel een grotere bestendigheid tegen olie en motorbrandstof. Standaard hebben onze NBR O-ringen een gemiddeld ACN-gehalte, zodat ze voor vele toepassingen bruikbaar zijn. Let wel: NBR is over het algemeen niet bestand tegen aromatische en gechloreerde koolwaterstoffen, motorbrandstoffen met een hoog aromatengehalte, polaire oplossingsmiddelen, remvloeistoffen op glycolbasis en de moeilijk ontvlambare vloeistoffen HFD. Ook is het NBR-materiaal minder goed bestand tegen ozon, weersinvloeden en veroudering.

O-ringen in EPDM

O-ringen in EPDM zijn veelal uit voorraad leverbaar in verschillende afmetingen. Ringen in EPDM-materialen zijn goed bestand tegen heet water, stoom, veroudering en chemicaliën.

Hierdoor zijn veel thermische toepassingen mogelijk. Ze zijn onderverdeeld in met zwavel en peroxide gevulkaniseerde typen, waarbij de peroxide mengsels thermisch hoger belast kunnen worden en een duidelijk geringere vervormingsrest (compression set) vertonen.

EPDM is ook goed bestand tegen wasmiddel-, natron- en logen, silicone oliën en silicone vetten, vele polaire oplossingsmiddelen en diverse verdunde zuren en chemicaliën.

Hulp nodig bij uw keuze?

Wilt u meer weten over de industriële rubberproducten van FoBan? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Specific Custom Rubber Products

Maatwerk?

Wij kunnen u helpen met uw rubber vraagstuk!

Mogelijkheden

Viton® / FKM O-ringen

Viton® O-ringen hebben een goede bestendigheid tegen hoge temperaturen en tegen chemicaliën. Ook kunnen ze prima tegen invloeden als veroudering en ozon. Ze zijn geschikt voor vacuümtoepassingen, omdat ze weinig gas doorlaten. Bovendien zijn ze nauwelijks brandbaar. Standaard hebben de Viton® O-ringen een goede bestendigheid tegen minerale oliën en vetten, alifatische aromatische en gechloreerde koolwaterstoffen, motorbrandstoffen, de moeilijk ontvlambare HDF-vloeistoffen en vele organische oplosmiddelen en chemicaliën. Deze O-ringen zijn op aanvraag in diverse speciale rubber speciale compounds verkrijgbaar en aan te passen voor bijzondere toepassingen. In het algemeen kunnen we melden dat de Viton® O-ringen niet goed bestand zijn tegen heet water, waterdamp (stoom), polaire oplosmiddelen, remvloeistoffen op glycolbasis en laagmoleculaire organische zuren.

Rubberringen

Waarom rubber ringen van FoBan?

Alle rubber ringen die Foban levert,  zijn geproduceerd volgens de oorspronkelijke specificaties. Ook kunt u bij ons afwijkende maten rubber ringen en O-ringen bestellen die we voor u op maat maken. Bij ons kunt u altijd rekenen op een eenduidige rotsvaste kwaliteit van elke rubber ring die we maken. Waarom kiezen diverse industrietakken ervoor om bij ons rubber ringen te bestellen?

 • Meer dan 30 jaar ervaring in rubber (maatwerk) oplossingen
 • Levering uit voorraad mogelijk
 • Voorraadbeheer (op maat) mogelijk
 • Hoogwaardige kwaliteitsproducten
 • Unieke oplossingen voor alle rubber vraagstukken
 • Vrijblijvende offerte voor uw afwijkende maten rubber ringen

Meer over rubberleverancier FoBan

FoBan is een nationaal en internationaal leverancier van vele hoogwaardige rubberproducten waaronder uiteraard ook vele standaard en maatwerk rubber ringen. Zo leveren we onder andere rubber vormwerk, rubber profielen, mosrubber plaat en -profielen, celrubber, plaatrubber, rubber-metaal hechting, wals en rol bekleding. Onze voornaamste afzetmarkten zijn de slachtindustrie, de zuivelindustrie en de voedingsmiddelenindustrie. Ook wederverkopers, machinebouwers en handelsmaatschappijen behoren tot onze nationale en internationale klantenkring. Daarom kunt u bij ons ook rubber artikelen bestellen met daarop uw naam en/of logo.

Hulp nodig bij uw keuze?

Wil u meer weten over de industriële rubberproducten van FoBan? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Specific Custom Rubber Products

Maatwerk?

Wij kunnen u helpen met uw rubber vraagstuk!

Mogelijkheden

Rubber producten voor de slachtindustrie

We leveren veel rubber producten, waaronder rubber ringen, voor de slachtindustrie. Voor de Midas Restrainer maken we speciale draagblokken. Deze slijtvaste draagblokken zorgen voor een jarenlange probleemloze werking. Voor het ontharingsproces van varkens leveren we diverse typen ‘ontharingsblokken’ of ‘krabblokken’ voor de perfecte ontharing van de karkassen. Ook zorgen deze blokken voor een goede doorvoer in de machines wat de productiecapaciteit ten goede komt. Deze producten hebben lange levensduur en behoren tot de beste op de wereldmarkt. Daarnaast leveren we rubber zwepen en kunststof zwepen voor de poetsmachine van de karkassen.

Rubberproducten voor de voedingsmiddelenindustrie

Ook de voedingsmiddelenindustrie klopt graag bij ons aan. Voor deze industrietak leveren we een breed scala rubbercompounds, waaronder technische afdichtingsonderdelen als rubber koppelingsringen en mangatafdichtingen. Ook kunt u bij ons terecht voor het bestellen van vormartikelen, zoals paktulpen, zuignappen, vulringen, slangen, pakkingen en dergelijke.

Rubberproducten op maat voor andere industrieën

Naast rubber producten op maat voor de slacht- en voedingsmiddelenindustrie, leveren we ook maatwerk rubberproducten aan andere industrietakken. Rubber ringen en rubber O-ringen horen daar natuurlijk ook bij. We horen graag van u voor welke branche u rubbercompounds nodig heeft. U kunt bij ons alle soorten rubber producten of artikelen bestellen en aanschaffen. Dat kan dus gaan om rubber vormwerk, extrusie, stanswerk of plaatmateriaal. We staan voor iedereen klaar met onze hoogwaardige rubber producten.

Rubberringen

Direct contact opnemen met FoBan

Wil u meer weten over de standaard rubber ringen die we leveren. Of wilt u meer weten over het produceren van maatwerk rubber ringen en O-ringen voor uw bedrijf? Neem dan snel contact met ons op voor een spoedige levering . U kunt ons telefonisch bereiken op 026 388 20 44. U kunt ook een e-mail sturen naar info@foban.com. En uiteraard is het contactformulier op de website ook een goede manier om met ons in contact te treden.

Rubber Ontharingsblokken van FoBan

Alle ontharingsblokken van FoBan zijn uitgevoerd met geharde en verzinkte stalen krabbers. Afhankelijk van het
type machine en het gewicht van de karkassen kan men kiezen uit de volgende typen:

Specific Custom Rubber Products

Type Tarzan

 • Klassiek model ontharingsblok
 • Stalen busjes inw. Ø 13 mm
 • Dikte achterzijde blok 35 mm
 • Bevestigingsgaten hart-op-hart 60
Informatie
Specific Custom Rubber Products

Type “Boss”-F235 BN

 • Stalen busjes inw. Ø 13 mm
 • Dikte achterzijde blok 35 mm
 • Bevestigingsgaten hart-op-hart 64
Informatie
Specific Custom Rubber Products

Type FF- 40

 • Dikker en zwaarder dan de ‘klassieke’ blokken
 • Bevestigingsgaten voor u op de juiste h.o.h.
 • maat geboord
 • Ook in extra stugge uitvoering verkrijgbaar, voor toepassingen waar het blok zwaarder dan normaal wordt belast, zoals bij het ontharen van zware zeugen
 • Verkrijgbaar met busjes inw. Ø13, 15 en 17 mm
Informatie
Specific Custom Rubber Products

Type FF- 40 “Extra Strong”

 • Dit is de extra stugge uitvoering van het gewone FF-40 blok.
 • Door extra versterking aan de binnenzijde is dit blok uitstekend geschikt voor de ontharing van zware zeugen of voor klanten die stuggere blokken prefereren.
Informatie
Specific Custom Rubber Products

​Overige typen (JWE / AWE,  Abele en Baumann)

Ook wanneer u ontharingsblokken voor kleinere type machines zoekt, zoals voor JWE, Abele en Baumann, kan FoBan u van dienst zijn.
Informatie
Informatie aanvragen
Vul uw contactgegevens in. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Ik ga akkoord met de Privacy policy

  Powered by

   Ik ga akkoord met de Privacy policy

   Powered by